Home > News > THIRRJE PER APLIKIME

Thirrje per aplikime per mbeshtetje me grante te vogla per zhvillimin e tourizmit ne zonat malore veriore te Shqiperise

Konteksti: Kjo Thirrje për Aplikime (CfP) zhvillohet në kuadër të projektit “Zhvillimit Rajonal permes Turizmit ne zonat malore veriore te Shqiperise”, financuar nga KZE – Renovabis dhe zbatuar nga Fondacioni “Partneritet per Zhvillim”ne partneritet me Diocesen e SAPES. Qëllimi i projektit është rritja e mundësive të gjenerimit të të ardhurave dhe rivitalizimi i jetës ekonomike dhe sociale të komuniteteve që jetojnë në zonat e malore të Dioqezës SAPA nëpërmjet shfrytëzimit të resurseve turistike qe ofron ky teritor. Kjo thirrje ka per objektiv mbështetjen e projekteve në shkallë të vogël dhe konkrete të te grupeve rinore informale ose individëve të rinj duke u përqendruar në start-up dhe/ose zhvillimin e sipërmarrjes dhe aktiviteteve të vetë-punësimit në Turizem.

Fushat Prioritare: Ne kuader te komponentit te granteve te parashikuar ne projekt per vitin 2024, nepermjet kesaj thirrje ftojme te rinjte te paraqesin projekt propozime per inisiativa biznesi ne sherbime turizmi sipas kushteve te poshte shenuara:

 1. Zhvillimin e produkteve tradicionale dhe lokale per turizem;
 2. Permiresim struktura pritese per zhvillimin e Turizmit;
 3. Aktivitete Artizanati per Turizem.

Madhësia e granteve: Çdo grant i kërkuar sipas kësaj thirrjeje për konkurs duhet të jetë ndërmjet shumave minimale dhe maksimale të mëposhtme:

 • Shuma minimale: ska minimum,
 • Shuma maksimale e pjeses grant: 500,000 lek, jo me shume se 80% e kostos totale te investimit,
 • shuma e kontributit nga perfituesi duhet te jete jo me pak se 20% te kostos totale te investimit.

Raporti i Mbështetjes finaciare duhet te jete 80% nga grant dhe 20% nga kontributi i perfituesit.  Rritja e kontributit nga perfituesi eshte nje vlere e shtuar  ne procesin e vleresimit dhe perzgjedhjes. Ju lutemi vini re, kontributet në natyrë nuk konsiderohen si kosto të pranueshme.

Subjektet e pranueshme: Për të pasur akses në fondet e ofruara nga Projekti, aplikantët duhet të përmbushin kriteret e treguara më poshtë (“kushtet e detyrueshme”):

 • Të jetë një individ i ri (18-40 vjeç, në momentin e aplikimit);
 • Aplikuesi duhet te jete i pajisur me NIPT fermeri, ose NIPT biznesi (si person fizik ose shpk);
 • Të jetë banore në zonat e synuara sipas destinacjoneve turistike te pershkruara te percaktuare ne udhezimin e thirrjes;
 • Grantet jane te destinuara per zhvillimin e bizneseve familjare ne fazen startup, si dhe iniciativa te sapo nisura per ti zhvilluar. Aplikuesi duhet ta demostroje kete kusht.

Aplikuesi duhet ta plotesojne keto kushte

 • Aplikuesi duhet te kontribojne ne vlere jo me pak se 20% te kostos totale te investimit;
 • Aplikuesi duhet të veprojë i vetëm. Bashkë-aplikuesit/subjektet e lidhura me të/bashkëpunëtorët nuk mund të marrin pjesë në Projekt.
 • Për aplikimet nga grupet e të rinjve në projekt duhet të identifikohet një udhëheqës grupi, por në rast së fitojnë, Marrëveshjen e Financimit e nënshkruajnë të gjithë anëtarët.

Per me shume detaje rreth thirrjes shikoni udhezuesin dhe formalaret e apllikimit qe gjendej ketu me poshte:

 1. Udhezuesi i thirrjes
 2. Formulari pershkrues i aplikimit
 3. Formulari i buxhetit

Afati dhe menyra e dorezimit te aplikimeve:

 • Afati i dorezimit te aplikimeve eshte: 30 Prill 2024, ora 16:00
 • Te gjitha aplikimet duhet te dergohen vetem me email, ne adresen: foundationpfd@yahoo.com
Do you want massive traffic?
Dignissim enim porta aliquam nisi pellentesque. Pulvinar rhoncus magnis turpis sit odio pid pulvinar mattis integer aliquam!
 • Goblinus globalus fantumo tubus dia montes
 • Scelerisque cursus dignissim lopatico vutario
 • Montes vutario lacus quis preambul den lacus
 • Leftomato denitro oculus softam lorum quis
 • Spiratio dodenus christmas gulleria tix digit
 • Dualo fitemus lacus quis preambul pat turtulis
* we never share your e-mail with third parties.
COMPANY NAME
221, Mount Olimpus, Rheasilvia, Mars,
Solar System, Milky Way Galaxy
+1 (999) 123-45-67
Thank You. We will contact you as soon as possible.
Do you want more traffic?
Dignissim enim porta aliquam nisi pellentesque. Pulvinar rhoncus magnis turpis sit odio pid pulvinar mattis integer aliquam!
 • Goblinus globalus fantumo tubus dia montes
 • Scelerisque cursus dignissim lopatico vutario
 • Montes vutario lacus quis preambul den lacus
 • Leftomato denitro oculus softam lorum quis
 • Spiratio dodenus christmas gulleria tix digit
 • Dualo fitemus lacus quis preambul pat turtulis
 • Scelerisque cursus dignissim lopatico vutario
 • Montes vutario lacus quis preambul den lacus
SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER AND START INCREASING YOUR PROFITS NOW!
* we never share your e-mail with third parties.
SUBSCRIBE TO NEWSLETTER
Turpis dis amet adipiscing hac montes odio ac velit? Porta, non rhoncus vut, vel, et adipiscing magna pulvinar adipiscing est adipiscing urna. Dignissim rhoncus scelerisque pulvinar?
SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER
PGlmcmFtZSB3aWR0aD0iMTAwJSIgaGVpZ2h0PSIxMDAlIiBzcmM9Imh0dHA6Ly93d3cueW91dHViZS5jb20vZW1iZWQvajhsU2NITzJtTTAiIGZyYW1lYm9yZGVyPSIwIiBhbGxvd2Z1bGxzY3JlZW4+PC9pZnJhbWU+
All rights reserved © Company Name, 2014
CONTACT US
COMPANY NAME
221, Mount Olimpus, Rheasilvia, Mars
Solar System, Milky Way Galaxy
+1 (999) 999-99-99
Thank You. We will contact you as soon as possible.
Macbook Pro
* Intel Core i7 (3.8GHz, 6MB cache)
* Retina Display (2880 x 1880 px)
* NVIDIA GeForce GT 750M (Iris)
* 802.11ac Wi-Fi and Bluetooth 4.0
* Thunderbolt 2 (up to 20Gb/s)
* Faster All-Flash Storage (X1)
* Long Lasting Battery (9 hours)
Ivan Churakov, developer
Tel.:
Fax:
E-mail:
Website:
+1 (800) 800-1234, +1 (800) 123-4567
+1 (800) 800-1234 (ext. 1234)
ivan.churakov@domain.tld
http://halfdata.com/
My CodeCanyon Portfolio
Banner Manager Pro - CodeCanyon Item for Sale
Coming Soon and Maintenance Mode - CodeCanyon Item for Sale
Code Shop - CodeCanyon Item for Sale
Keyword Tooltips - CodeCanyon Item for Sale
Subscribe & Download - CodeCanyon Item for Sale
"A placerat mauris placerat et penatibus porta aliquet sed dapibus, pulvinar urna cum aliquet arcu lectus sed tortor aliquet sed dapibus."
John Doe, Astronomer
Bubble Company Inc. © 2011-2014
SUBSCRIBE TO NEWSLETTER
PGlmcmFtZSB3aWR0aD0iMTAwJSIgaGVpZ2h0PSIxMDAlIiBzcmM9Ii8vd3d3LnlvdXR1YmUuY29tL2VtYmVkL3NCV1BDdmR2OEJrP2F1dG9wbGF5PTEiIGZyYW1lYm9yZGVyPSIwIiBhbGxvd2Z1bGxzY3JlZW4+PC9pZnJhbWU+
ENJOY AURORA BOREALIS
SUBSCRIBE TO NEWSLETTER
Do you want more traffic?
Dignissim enim porta aliquam nisi pellentesque. Pulvinar rhoncus magnis turpis sit odio pid pulvinar mattis integer aliquam!
 • Goblinus globalus fantumo tubus dia
 • Scelerisque cursus dignissim lopatico
 • Montes vutario lacus quis preambul
 • Leftomato denitro oculus softam lorum
 • Spiratio dodenus christmas gulleria tix
 • Dualo fitemus lacus quis preambul bela
PGlmcmFtZSB3aWR0aD0iMTAwJSIgaGVpZ2h0PSIxMDAlIiBzcmM9Imh0dHA6Ly93d3cueW91dHViZS5jb20vZW1iZWQvajhsU2NITzJtTTAiIGZyYW1lYm9yZGVyPSIwIiBhbGxvd2Z1bGxzY3JlZW4+PC9pZnJhbWU+
* we never share your details with third parties.
Do you want massive traffic?
Scelerisque augue ac hac, aliquet, nascetur turpis. Augue diam phasellus odio lorem integer, aliquam aliquam sociis nisi adipiscing hacac.
 • Goblinus globalus fantumo tubus dia
 • Scelerisque cursus dignissim lopatico
 • Montes vutario lacus quis preambul
 • Leftomato denitro oculus softam lorum
 • Spiratio dodenus christmas gulleria tix
 • Dualo fitemus lacus quis preambul bela
PGlmcmFtZSB3aWR0aD0iMTAwJSIgaGVpZ2h0PSIxMDAlIiBzcmM9Imh0dHA6Ly93d3cueW91dHViZS5jb20vZW1iZWQvajhsU2NITzJtTTAiIGZyYW1lYm9yZGVyPSIwIiBhbGxvd2Z1bGxzY3JlZW4+PC9pZnJhbWU+
* we never share your details with third parties.